Tip: er op uit in Hof van Twente

Bij Camping Bergzicht bent u om te ontspannen en te relaxen. Dat kan nergens beter dan in en rondom de Hof van Twente. Ga maar na: u vindt er honderden hectares natuurgebied, zoals Herikerberg, Marke­lo­se­berg, Friesenberg, natuurgebied de Borkeld en Nationaal Park in wording, de Sallandse Heuvelrug. Uitdagend en altijd mooi. In een landschap vol afwisseling van weiden, bossen en beken liggen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Gastvrije, gezellige plaatsen met een eigen karakter. U bent het hele jaar van harte welkom!

Scroll

 MTB-route Markelo. Mountainbiken op de Herikerberg

Bergzicht ligt aan de MTB-route Markelo. De route staat op nr. 4 van de meest avontuurlijke mountainbike routes van Nederland. Je fietst door het mooie glooiende landschap van Twente, afwisselend door bossen, langs weilanden en het water. Normale fietspaden en wegen worden afgewisseld met spannende singletracks.

Wijnproeven, kastelen kijken, shoppen...

Hof van Twente kent vele leuke dorpjes en kleine stadjes. Winkelen kunt u bijvoorbeeld in Goor en in Delden, Kunst en cultuur opsnuiven in Diepenheim. Kastelen bezoeken in Delden (kasteel Twickel) en Diepenheim. Wijnproeven kan bij Wijngaard Hof van Twente in Bentelo. En voor wat meer stads vertier: Hengelo en Enschede liggen op zo’n 25 kilometer afstand.

visithofvantwente.nl

Koeien knuffelen bij de Twentse Boerin

Op loopafstand van Bergzicht kunt u een unieke ervaring opdoen: knuffelen met koeien bij de Twentse Boerin van Zuivelboerderij Effink. Op de foto met een koe kan ook. Er zijn speciale fotoshoot arrangementen. Gasten van camping Bergzicht krijgen 5% korting op een shoot!!

Dé wandelroute van 2018: Twentse Wallen Markelo

De mooiste wandelroute van Nederland loopt door Markelo. De wandeling Twentse Wallen Markelo die is uitgezet door Truus Wijnen kreeg van de 15 genomineerde routes de meeste stemmen! De verkiezing werd uitgeschreven door Wandelzoekpagina.nl. De wandeling is ca. 13 km en begint bij het VVV Informatiepunt in Markelo.

Bekijk de wandelroute

Hof van Twente

Hof van Twente is een gemeente in het zuidwesten van Twente in de provincie Overijssel. De gemeente is ontstaan op 1 januari 2001 door de fusie van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo, Hengevelde, Bentelo en Delden.